Powered By Blogger

perjantai 12. kesÀkuuta 2015

Kakka kulkee niin sanotusti 😜 ja toivon mukaan.

Heissan,

Ajattelin kirjoitella suolisto jutuista. Millainen on sinun mielestÀsi hyvÀ suolisto ?



Mulle hyvÀ suolisto on sellainen, joka tuottaa kiinteÀn tuotoksen noin. 1-3 kertaa pÀivÀssÀ. TÀmÀ kiinteÀ tuotos poistuu nÀtisti jÀttÀmÀttÀ erityisiÀ jarrutus jÀlkiÀ ihoon, tai pönttöön. Ennen kaikkea vatsaa ei turvota ja jatkuvasti ei piuruta.

No nÀin ei aina ole ollut !!!
En tajunnut ollenkaan olevani jotenkin suolisto vammainen kun olin lapsesta saakka kasvanut huonon suolistoystĂ€vĂ€n parissa. Lapsenakin sai istua kavereilla veskissĂ€ kakilla parhaimmillaan lĂ€hes kokoajan. Myös aikuisena muistan elĂ€vĂ€sti yhdet hÀÀjuhlat joissa nautin paljon vehnĂ€stĂ€ leivottuja " herkkuja " ( heittomerkillĂ€  " siksi ettĂ€ mikĂ€ on herkkua ? sokeri, vehnĂ€ shaisse, joka saa sinut voimaan todella huonosti, siitĂ€kö pitĂ€isi vielĂ€ nauttia ?? ) ja nĂ€itĂ€ herkkuja nautittuani sain istua tuskaisena useita tunteja vessassa kesken juhlan!. Kerran lapinmatkalla olin taas nauttinut nĂ€itĂ€ niin kovasti mainostettuja ihania herkkuja ( mm. teollista shaissea, karkkia, sipsiĂ€ ja valmis kaakaota) pahaolo oli jo valmiina nukkumaan mennessĂ€, herĂ€sin parin tunnin pÀÀstĂ€ oksentamaan. No oliko ne herkut sen arvoista ? Kaikilla lomareissuilla olin lĂ€hes aina vatsataudissa, tai sairastin keuhkoputkentuhehdusta.

EikÀ se vielÀkÀÀn pysÀyttÀnyt herkkuhiirtÀni, olin tottunut lapsesta asti syömÀÀn tuollaisia ruoka-aineita. Myöhemmin löysin urheilun ja otin ruokavalioita ja opin onneksi syömÀÀn paremmin 5-6 x pÀivÀssÀ, mutta sitkeÀsti keitin itselleni aamuisin neljÀnviljanpuuroa uskomatta ettÀ se voisi olla minun suolistolle myrkkyÀ.

ElÀmÀni silloin 27 -vuotta kestÀnyt taival huipentui siihen vuoteen kun olin jo 6 kk vuodesta keuhkoputkentulehduksessa ja lisÀksi sain nauttia keuhkokuumeesta ?

En millÀÀn meinannut uskoa, ettÀ ruokavaliossani olisi vikaa ? koska mÀhÀn söin TERVEELLISESTI :). LÀÀkÀri totesi ettÀ, ei se ole normaalia ettÀ nuori nainen on vuodesta aina 6 kk sairaana, mutta kun sinun verikokeet on aivan kunnossa?! Yksi lÀÀkÀri ehdotti ettÀ söisin aina allergialÀÀkkeitÀ tietÀmÀttÀ edes mille kaikelle reagoin. KevÀÀt oli yhtÀ tuskaa! sairastelua..

Söin terveellisesti 6 x pÀivÀssÀ kuituja proteiinia ja kaikkea terveellistÀ. Menin funktionaaliselle ravintoterapeutille paikallisen hyvinvointiliikkeen Pakurin Tarjan vinkistÀ ja tadaa jotain alkoi tapahtua vihdoin oikeaan suuntaan.!!!

PIENEN PIENI SUURI MUUTOS ELÄMÄÄNI

Ohje Juha-Matilta oli seuraava;
JĂ€tĂ€ pois gluteiini ja fruktoosiglugoosisiirappi. ÄlĂ€kĂ€ myöskÀÀn punniste ruokisasi, sillĂ€ kehosi kertoo sinulle mitĂ€ tarvitset ja minkĂ€ verran silloin kun saavutat tasapainon. Olin valmis kokeilemaan kaikkea! Ja koska olin jo yrittĂ€nyt tĂ€ysillĂ€ etukĂ€teen tsempata muutos ei ollut iso, mutta pysyvĂ€ ja ehdoton. Paluuta ei enÀÀ ole entiseen gluteiini elĂ€mÀÀn. Saatuani oikean ruokavalion kahdessa viikossa KAIKKI oireeni hĂ€visivĂ€t ja aloin saada kĂ€sitystĂ€ millainen vatsa ja kakkis on niinsanotusti normaaleilla ihmisillĂ€ :D.

VinkkejÀni suolistolle mukavaan ruokailuun:
- Tarkasta kaikki tuotteet mitÀ syöt, syö niitÀ mitkÀ ymmÀrrÀt
- Parhaita ovat tuotteet jotka eivÀt tarvitse minkÀÀnlaista tuoteselostetta (90 % ostoksistamme lÀhtee mukaan heviosastolta tuoreena).
- Ei Fruktoosiglugoosisiirappia
- Ei Gluteiinia

 Huomasin ettĂ€ noita sanahirviöitĂ€ oli piilotettu mausteista lĂ€htien aivan kaikkeen mahdottomaan ja mahdolliseen.


VANHA SANANPARSI AVUKSI:
RUOKA OLKOON LÄÄKKEENNE JA LÄÄKE RUOKANNE

Muistan lukeneeni edellÀ olevaa todella vanhaa viisautta miettien ettÀ miten hitossa olin niin tyhmÀ ettÀ minulla kesti iso matka elÀmÀÀ ymmÀrtÀÀ tuo asia ?

Kun tĂ€stĂ€ ruokavaliomuutoksesta oli kulunut kolme vuotta huomasinkin, ettĂ€ minĂ€ olenkin raskaana 😍😍😍 oli todella suuri yllĂ€tys, sillĂ€ aiemmin olin ollut hedelmĂ€tön. Huippukivaa on ollut se, ettĂ€ nykyÀÀn mun keho tietÀÀ jo mikĂ€ sille on hyvĂ€stĂ€. Jos laitan suuhuni jotain teollista juttua niin se alkaa Ă€llöttÀÀ enkĂ€ voi syödĂ€ sitĂ€ koska se maistuu pahalta. 

MeillĂ€ tehdÀÀn itse lĂ€hes kaikki, tietÀÀpĂ€hĂ€n mitĂ€ syö đŸ’©.

Tiesitko, ettÀ ihmisen hyvÀnolon aineksista suurinosa muodostuu suolistossa. Ei ole ihan sama mitÀ syötÀt itsellesi jos haluat hyvÀn mielen.

Voisin postata teille myöhemmin ruokavaliostani ja ehkÀ jotain ruokavinkkejÀ, kun niitÀ on kyselty :)

Terveyshistoriaani taustaksi
Lapsena lukuisia antibioottikuureja monia vuosia putkeen, aikuisena nÀitÀ lisÀÀ lisÀÀ ja lisÀÀ :).
Astma, atooppinen iho



TyttÀreni Appe alkoi saamaan kiinteitÀ maistelavia ruokia pÀÀlle viidenkuukauden iÀssÀ ja onnekseni hÀnelle on ilmeisesti tullut ok suolisto sillÀ kakkis on juuri oikean oloinen ja kiinteÀ, eikÀ saavu liian usein :). Raskaana ollessa söin kokoajan maitohappobakteereja ja puhdasta ruokaa. Vauvan suolisto kehittyy hyvin samankaltaiseksi Àidin kanssa ja minua kovasti jÀnnitti periytÀnkö huonoa suolistoani. Oma suolistoni voi hyvin nykyÀÀn, kun pidÀn siitÀ hyvÀÀ huolta ja annan oikeanlaista polttoainetta.

TÀstÀ yllÀolevasta kuvasta voit tarkastella meidÀn atooppisia ihoja oireettomassa vaiheessa, Appe 7 kk ja Emo 30-vuotta. Atopiamme on pysynyt kurissa hyvÀllÀ ruokavaliolla ja myös joka aamuisella ja iltaisella ulkoisella voitelulla. Itse kÀytÀn joka aamu: Kasvovesi, seerumi, pÀivÀvoide, silmÀnympÀrysgeeli + jalkojen rasvaus.

Jokainen ilta puuhaan nÀin: Puhdistusemulsio, kasvovesi, seerumi, silmÀnympÀrysvoide, yövoide + jalkojen ja vartalon rasvaus.


Pusuja ja hyvÀÀ vatsantoimintaa toivottaa :Elina



Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti