torstai 10. joulukuuta 2015

Yrittäjämutsi KestovaippaileeOllaan kestovaippailtu vuoden päivät ja ihmetyttää miten vähän jengi oikeesti kestovaippailee, kun miettii mitä kaikkea siitäkin hyötyy.
- Lapsen iho pysyy parempana
- rahan säästö noin. 500-1500 € vaippakauden aikana
- Luonnon säästö

Kuva: Sakke ja käppyrä rollottelee

Ajattelin kertoa teille mun boheemista tyylistä kestovaippailla, näin olen säästänyt paljon rahaa ja roskien viemistä. Pottailu aloitettiin 6-7 kk iässä , silloin kun neiti vähän pystyi istumaan tuettuna ja nro kakkonen tuleekin aina pääosin suoraan pottikseen.

Vaippailu vinkkini lyhkäisyydessään:
Vastasyntyneenä: Appe syntyi pienenä ( 2.5 kg 46 cm), akussa meillä oli pienemmät vaipat ekat 5 kk. Nykyään käytössä on nuo koot joita saa äitiyspakkauksen mukana jne.
Investointi: Kaikki vaipat oon ostanu Facebookista tai kirpparilta, tai saanut kavereilta. Käytettyinä ja halvalla. Niissä on yhteensä kiinni rahaa ehkä noin. 60 €

Ostin kuoria joita sitten täytän imuilla. Oon ostanu sellaisia käytettyjä paketteja mitkä on ollu käytössä, niin oon saanu käytössä hyväksi todettuja ratkaisuja. Kun löytää mieleisensä mallin niin on helppo hankkia samaa mallia useampi. Liikkeelle pääsee n. 10 kpl:eella.

Kuva: Mikko Eevert lapsikuvaus.

Meillä käytössä:

Valmiit vaipat: Pestään avataan narulle kuivamaan pesun jälkeen ja pakataan takas paketiksi kuivana, helppoa yksi osa ei liikkuvia osia, nämä saa kaikista litteimmäksi ja siisteimmän näköiseksi.

Taskuvaipat: Kuoria joihin laitetaan täytteet. Näitä on eniten ja nää on ollu hyviä kun voi aina vähän kasvun ja tilanteen mukaan pakata miten tykkää. Täytteet on irrallisia ja ite pakkaan yleensä kaksi imua kuoren sisälle.

Kuoret: Joihinkin vaippoihin joissa ei oo märkäpintaa estävää kangasta niin niihin on hyvä laittaa sellanen ohjanen kuori päälle niin ei lorise ylitse, Myös villahousut pitää sellaisenaan märän poissa. Muista tsekata että kuminauhat on sopivat että housut istuu, jos on löysää ja ei istu niin vauhdikkaammat toimitukset tulee yli laverin.

 Kuva: Mikko Eevert lapsikuvaus Joensuu.

Pesu:
Ennen pesin kerran päivässä nykyään kahden- kolmen päivän välein. Likaisen pisuvaipan heitän sellaisenaan kannelliseen sankkoon. Kakkis vaipan vien Wc päntölle ja suihkautan suihkulla toimituksen posliinipedolle, tämän jälkeen heivaan vaipan kannelliseen sankkoon. Meillä on käytössä kaksi  10 litran kannellista sankkoa. En tiristele tai koskettele vaippoja kun ei silleen innosta erityisesti.
Pesukonehommeli: Laitan tarralliset vaipat pesupussiin ja muut tarrattomat sellaisenaan. Heitän tavallisen pesuaineen messiin ja joskus lisään joukkoon ruokasoodaa tai etikkaa. Pesukoneesta valitsen monesti babycare ohjelman joko 60 astetta tai 90 astetta. Korkeamman lämpötilan valitsen noin kerran kuussa tai useammin. Pesukoneen valmistuttua nostan pyykit mustekalalle:

Mustekalassa vaipat kuivuu noin 0.5-1 vrk Tosi tosi paksut valmis vaipat kuivaa vähän yli vuorokauden. Kun vaipat on kuivia mä kasaan ne taas valmihiksi, Eli nykyään jokatoinen päivä tai kolmas:

Ja voila! Sitten mä kasaan ne laatikkoon mistä niitä saa taas ottaa käyttöön.


Kuva: Mikko Eevert lapsikuvaus Joensuu.

Reissussa:

Kotimaan matkailuissa tutuilla oon saanu luvan käyttää pesukonetta niin sillon oon käyttäny kestiksiä reissussakin, varsinkin kesällä oli  kiva kun iski autoon potan ja pääs tien laitaan pottapissalle niin pysy vaipat tosi paljon ihan kokonaan kuivana. Talvella on vähän haastavampaa riisua kokoajan, niin en oo ottanu stressiä vaippahommista jos joskus tulee housuun niin kone auttaa. Ulkomaanreissussa ollaan menty roskiskamalla. Ulkomaillekkin mentäessä oon käyttäny Suomen päässä kestiksiä ja jättäny ne sit autoon oottelee Suomeen paluuta. Tosin pyykkiä saa ulkomaillakin vauvan kanssa pestä anyway paljon.

Miten kauan kestis vetää?
Mä oon vaihtanut vaippaa noin 2-3 tunnin välein päivällä. Aina kun herää tai syö niin nostan ensin potalle ja vaihdan vaipan sitten samalla jos on tarve. Kakkos toimitus meillä saapuu useinmiten klo 9.00 ja klo 17.00 :D Tästä toimivasta vatsasta olen ollut erittäin iloinen.

Yövaippa?
Yövaippaa käytin pitkään ja se sai olla aika isoksi pakattu, se kyllä kesti ja oli tosi ok, vauveli oli vähän niinkuin keilapallo:D. Mut sit jossain vaiheessa raaskin siirtyä yhden roskisvaipan taktiikkaan eli puen illalla tavan roskisvaipan kun muksu nukkuu noin 11-12 h omassa huoneessaan niin roskisvaipassa on tosi kova imukyky ja se jaksaa imee itteensä tehokkaasti isommankin määrän. Ehkä mun omatunto kestää sen, yhden roskisvaipan päivässä :D

Muita pyykkejä joukkoon?
Oon viskelly muutakin joukkoon välillä, tietty sen lämpötilan mukaan  et alle 60 pesuja en vaipoille tee. Babycare ohjelma on hyvä sottavaatteille ja ne menee hyvin messissä. (kunhan suojaa tarrat pesupussiin)

Pyykinpesukoneen huolto?
Voi pestä tyhjänä 1-3 kk välein 90-95 asteessa ruokasoodalla tai niillä muilla kalkinpoistoaineilla ja mukaan voi heittää runsaan määrän pyykinpesuainetta. Huoltomies sanoi, et nykyajan alhaset pesulämpötilat tukkii konetta, et olis hyvä rumpsutella kuumimmalla ohjelmalla silloin tällöin jotta koneen röörit pysyy auki.

Jeah! Tässäpä oli ei kun pyykkikone laulamaan ;)


Toivottavasti tästä on iloa jollekkin toiselle mutsille.

Pusuin: Elina ja kestisvaippapylly

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti