tiistai 29. joulukuuta 2015

Atooppinen iho ystäväni, atooppisen ihon hoitaminen tasapainoon


Suvussani kulkee lahjana atooppinen iho, niinpä minäkin sain sellaisen elämän merimatkalle mukaani. Minulla on pitkä tie ollut löytää tasapaino oman ihoni kanssa ja nyt jaan teille salaisuuteni. Haluaisin muistuttaa että soluilla kestää nelisen kuukautta uusiutua joten kaikki vie aikaa, myös tasapainon löytäminen. Jatka siis tuotteiden ja dieetin noudattamista vähintään neljä kuukautta. 

Kuva: Tipu pienenä :). Myös meidän tirpalla on atooppinen nahka. Saatiin nahka apteekin öljyllä, kehäkukkaöljyllä ja hajusteettomalla kasvovedellä hyväksi. Tirppa on saanut neuvolassa ihailuja "hyvästä" nahkastaan. Ensimmäiset 4 kk oli taistelua märkivän päänahan kanssa, mutta käynti lääkärillä ja nuo synteettiset öljyt toivat avun meille. Taipeet pn tärkee saada ensin puhtaaksi ja sitten kuivaksi, mä pyyhin kasvovedellä kuivasin paperilla ja viimeistelin talkilla.Lähdetään liikkeelle siitä, että ihon ei kuulu olla verillä ja ihottuman aktiivinen. Aktiivinen ihottuma kehossa kielii piilevästä tulehdustilasta, joka kertoo elimistön epätasapainosta. Jotain on tehtävä toisin, jotta tasapaino saadaan aikaiseksi.  Älä hyväksy ihoasi rikkinäisenä, vaan etsi ja auta kehoasi tasapainoon.

Mikäli menet lääkärille, suosittelen funktionaalista lääkäriä, joka on perehtynyt kehon tasapainon löytämiseen. He ovat saaneet korkean koulutuksen sairauksien ja ruokavalioiden vaikutuksesta.Silloin kun iho lähtee puhdistumaan ja paranemaan, se monesti ensin menee " huonompaan" kuntoon, eli saattaa tulla näppyjä ja iho syväpuhdistuu. Tällainen syväpuhdistuminen on hyvä merkki.

Kuva: Tirppa kurkistaa joko on nahkan puunaus aika.


Ruoka olkoon lääkkeenne ja lääke ruokanne.

Viisas tuhansia vuosia vanha sanonta, pätee edelleen. Atooppisesta ihosta puuttuu 60% kosteutta normaaliin ihoon verrattuna ja myös bakteeri suojakalvo ihon pinnalla on puutteellinen. Atopia ei parane koskaan, mutta sen voi saada oireettomaksi. Ruokavaliosuositukseni ovat kehoa emäksisöivät ja soluja ja ihoa auttava ruoka.Lisäravinteet

- Omega 3 lisä on kaikista tärkein, se vaikuttaa jokaiseen soluun kehossasi. Valitse nestemäinen omega, joka sisältää voimakkaan antioksidantti suojan ja suuren määrän EPA ja DHA rasvahappoa. Itse suosin ja suosittelen balance kalaöljyä. Omega on tärkeä imeyttämisessä, se vaikuttaa kaikkeen ja ilman sitä ravinteet menevät hukkaan.

- Maitohappobakteerit: boris on hyvä juotava elävää bakteeria. Myös suosittelen wellmune kuuria vastustuskyvyn nostamiseen.

- Sinkki & c vitamiini ( ota vaikka marjoja sinkin kaa yhdessä ) imeytys onnistuu näin parhaiten. Tämä kuurina etenkin pöpöjen koetellessa.

- D vitamiini 100 mg päivässä ( lääkärin ohjeella määrätty, ehkäisemään sairastumisia ) voit mitata oman veresi arvon laboratoriossa.

- Auringonkukkahattu uute, esim 6 kk kuurina päivittäin.
Kuva: Hip hurraa, lisäravinteet meillä menee tirpallekkin, aloitettiin pienenä aluksi D vitamiinilla ja maitohapoilla.


Ruokavalio

Juo paljon vettä, yrttiteetä

Vältä näitä: Gluteiini ( vehnä, ruis, manna, ohra, makaroni )
Suosi: luontaisesti gluteiinitonta: tattari, kaura, kvinoa, hirssi. ( buckwheat, oat ) Gluteiini ruokkii kehossa tulehduksia. Pienikin määrä haittaa suolistoa. Tarkkaile onko kakkis sellaista joka ei juurikaan jää paperiin, poistuu liukkaasti ja tulee pääosin 1-2 x päivässä. Huomaa, että gluteiinia on lisätty kaikkeen: kurkkupastillit, tee, leikkeleet, jogurtit, suklaa, karkit, lakritsa. Ole tarkkana

Luomu tuotteet: suosi ! Incredits lista on lyhyt, ymmärrät mitä tuote sisältää. Tällaisia tuotteita voit syödä ilolla ja voit paremmin.

Vältä näitä: makeutus aineet ja sokeri, fruktoosiglugoosisiirappi
Suosi: luonnollisia makeuttajia: banaani, viinirypäleet, taatelit, luumu. Muista kultainen keskitie. Makeutus aineet sotkee kehon sokeriaineenvaihdunnan ja viestintäjärjestelmän suolistoista aivoille, muista että suolisto ovat toiset aivomme 95% serotoiinista muodostuu suolistossamme. Ei siis ole ihan sama mitä ulostat ja mitä syöt.

Voit kokeilla korvata maitotuotteet kauramaidolla ja jogurtilla. Jos käytät maitotuotteita, niin punaiset luomu maito tuotteet ovat paras vaihtoehto. Itse suosittelisin kasvipohjaista diettiä sairauden aktiivi vaiheessa ja myöhemmin voit kokeilla mikä sopii ( sitten kun olet löytänyt tasapainosi )

Kuva: Hyvä olo lähtee myös hyvästä tunteesta, ihon kunto vaikuttaa hyvään oloon todella paljon.


voiteet

Ihonhoito kasvot: Tuotesarjana suosittelen Denova Pron sinistä kuivan ihon linjaa.
Käyttö: aamuin illoin: puhdistus emulsio, kasvovesi, seerumi, yövoide, päivävoide.
Seerumi menee syvempiin ihokerroksiin vaikuttamaan, käytän seerumia AINA.
Huom. Mikäli iho on auki ja haavoilla: mene lääkäriin, voit kokeilla kortisonia ja lääkevoiteita väliaikaisesti. Heti kun iho alkaa saamaan paremman suunnan, totuuta ihoa vähitellen hoitaviin vitamiineja ja vaikuttavia aineita sisältäviin tuotteisiin. Perusvoiteet tekevät iholle kalvon, mutta eivät paranna ihoa. Kuori ihoa kerran viikossa Mikrodermabrasion kuorintavoiteella ja laita tämän jälkeen kosteuttava ja hoitava Proteiinikasvonaamio.

Ihonhoito vartalo: jalkojen ja käsien rasvaus aamuin illoin, itse käytän Ziajan oliivi linjaa ja atooppisen ihon linjaa, pumppupullosta on nopea levittää ja laitan jalkoihin ja käsiin paksumpaa ja muualle kevyempää voidetta. Vartalon rasvaus aina pesun jälkeen. Haavoilla olevaan ihoon sama kun edellisessä. 100 % aloe voi auttaa, tai apteekin geelivoide. Kuivaharjaa tai kuori iho kerran viikossa. Voit tehdä öljy hauteuta, laita iholle öljyä ja kääri alue vakuumiin. Esim käsille ja jaloille yöksi. Voit ottaa öljykylpyjä.Tutustu näihin hakusanoihin: kehon happo ja emästasapaino, funktionaalinen lääketiede, antioksidanttiklinikka, omega 3 rasvahappotasapaino Epa ja Dha

Tässäpä lyhyesti ja ytimekkäästi vinkkejä jotka tulevat tällä hetkellä mieleeni.

Voimia tasapainon löytymiseen <3

Kuva: Valo ja värikäs ruoka tekee iholle hyvää.
Kuva: Positiivinen ajattelu tekee keholle ja iholle hyvää. Bonjour!<3: Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti