lauantai 14. marraskuuta 2015

Kymmenen vinkkiäni kipeään selkään

Tässäpä olisi täällä käytössä olevia vinkkejä kipeään selkään:

Itselläni siis alkava nivelrikko selkärangassa lapojen välissä ja yliliikkuvat nivelet. Niinpä olen ilokseni saanut jo nuoresta saakka kokea kaikenlaisia selkä vikoja ja päässyt jumppaamaan itseäni kuntoon.

1.
Ensimmäinen ja tärkein ohje on: Liiku, liiku, liiku jokapäivä liiku. Varsinkin jo on kipeä, voi tehdä kävelyä ja fysioterapeutilta saa itselleen sopivat parantavat jumppaliikkeet. Mikään ei paranna ja helpota niinkuin liikunta. Mitä kipeempi, sen kevyempää voi tehä mut kunhan tekee jotain.

Kuva: Kipeä selkä masentaa, mutta kovalla asenteella kyyneleet silmissä lenkkipolulle vaan, siellä saa pahinkin murhe edes vähän helpotusta. Vaikka olis paska fiilis niin ei auta muu, ainakaan täällä suunnalla.

2.
Toinen vinkkini on infrapunasauna 30 minuuttia vaikka päivittäin. Saa aineenvaihdunnan liikkeelle ja helpottaa olotilaa.

Kuva: Neiti illistelee infapunasaunan lasiovea vasten :D.

3.
Tens laite, Ite oon saanu apua tästä synnytyksessä ja onneksi oon ostanu oman laitteen koska tällähetkellä tänäänkin se oli kiinni selässä melkein koko päivän ja pärjäsin päivällä sen avulla ilman kipulääkettä. Suosittelen todella lämpimästi. Ohjeita löytyy lisää netistä mihin kannattaa lätkät lätkästä.

Kuva: Elle Tens laite, minulla on tällainen 99 € maksoi kun tilasin.

4.
Lihaskunto jumppaa kävelyn lisäksi. Kuminauha vemputukset, rangan kierrot.. Kaikkea mikä helpottaa, mutta ei tuota kipua.

Kuva: Jumppaa, jalan nostoa, keskivartalon liikkuvuutta, syviä lihaksia paremmaksi samalla saa ajatukset pois kivusta

5.
Näe ystäviä, se saa ajatukset pois kivusta
Kuva: Pojat hoitaa vastasyntynyttä

6.
Nuku oikein!
Kuvat: Nämä kuvat löysin instragramista käyttäjältä Backpain:Support ja itse sain ainakin nukkuma asentoon hyviä vinkkejä näistä.

7.
Tarkasta ja tarkkaile ryhtiä, itselläni se on Flat luokkaa ja se ei ole kovin positiivinen juttu :D. Tämä kannattaa tsekata fysioterapeutin kanssa.
Kuva; Ryhti @bacpain_support

8.
Ota Fysioterapiaa, 10-15 kertaa noin 2 kertaa viikossa. Tiedän ei ole halpaa lystiä.
Kokeile näitä:
Osteopatia
Akupunktio
Hermoratahieronta

Etsi näitä suositusten kautta niin ei tule hukkareissuja. Joensuusta esim. voin suositella seuraavia: Filiris - Hermoratahieronta / Anjan Apu Niittylahti - Hermoratahieronta / Hoitopiste Rotko  Jukka / 

9.
Mene lääkäriin, kirjoita ylös valmiiksi tarkasti oireet. Jos mahdollista, niin kannattaa mennä suoraan selkä lääkärille.

10.
Lääkehoito, keskustele tästä lääkärin kanssa, Itse tein sellaisen päätöksen, että jos joudun käyttämään lääkkeitä on erittäin tärkeää huolehtia päivittäisestä liikunnasta ja kehonhuollosta. Mahdollisimman lyhyen aikaa lääkkeitä, mahdollisimman nopeasti kuntoon. Pelkkä lääkkeiden käyttö turruttaa vaan oireita, mutta ei aiheuttajaa.

Tässäpä olisi minun kymmenen vinkkiäni selän parantamiseen, toivottavasti olisi iloa jollekkin. Koetetaanhan päästä terveiden kirjoihin, jotta saa tehdä töitä rauhassa kivuttomasti.

Jaksamisia
Kuva: Weeran keikalta Inkan kanssa :). 2015 Joensuu Ammattiopisto ja yhdistyneiden koulujen avajaiset.


<3: Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti