torstai 13. elokuuta 2015

Oli hyvä lääkärikäynti, vaikka saatiin terveen paperit

 Appe yhdeksän kuukautta, ystävän ristiäisissä prinsessana.

Otimme turvasta vauva vakuutuksen ennen syntymää ja se on osoittautunut erittäin ihanaksi. Lääkäri ajan voi klikata vaikka keskellä yötä netistä ( yön pimeänä hetkenä kun hermot menee ja esimerkiksi nuha kiusaa ). Vakuutuksessa on vuosimaksu ja kerran vuodessa omavastuu. Lääkärikäynnin jälkeen lääkkeet ja lääkärikuitti toimitetaan vakuutusyhtiölle ja sieltä sitten saa takaisin sijoituksensa lapsen terveyteen. Ollaan tykätty ! ( http://www.turva.fi/henkiloasiakkaat/vakuutukset/henkilovakuutus/lapsivakuutus/lyhyesti )

Viimeksi pitkittynyt nuha kiusasi Appea ja tuli viikon jälkeen takaisin tauti, niin käytin korvat tarkastuksessa. Korvat olivatkin puhtaat, mutta sain tärkeää ohjeistusta ja lehtileikkeitä D vitamiinista. 
 Tilataan purkat ja ksylitol pastillit suoraan Fazerilta, tällä kertaa laatikkokin tuli leikkikäyttöön.
 
Lääkärin ohjeiden mukaisesti meillä syö nyt isä, äiti  ja Appe 9 kk joka päivä 100 mikrog/vrk D-vitamiinia! ( neuvolan suositus on 10 mikrog/ vrk ). Omasta kehosta voi käydä mittauttamassa D vitamiinin ja lapsesta jos otetaan muita testejä niin samalla voi pyytää D vitamiini testit. Analysoinnin voi käydä tekemässä yksityisellä puolella ja testin pyytää yleiseltä puolelta ( joskus yleisellä puolella resurssit eivät mahdollista tarkkoihin terveyttä ylläpitäviin tutkintoihin, vaan keskitytään jo sairauksien parantamiseen ja hallintaan). 

Lääkärimme mukaan liian alhainen D vitamiini antaa sairauksille ruokaa, syöpäsolut aktivoituu, flunssat jäävät aktiiviseksi ja pitkittyvät. En olisi uskaltanut ilman lääkärin ohjetta tarjoilla lapselleni 100 mikrog annosta Hymyilevät kasvot ja hymyilevät silmät, suu avoimena. Tämä kesä onkin ollut niin sateinen, että vitamiinit tulevat tarpeeseen ja jos ulkomaille pääsee niin voi vitamiinista pitää siellä taukoa. 
 
Meidän tyttärellämme on ikää nyt 9 kk, sairasteluista olemme tutustuneet nuhaan ja silmätulehdukseen + karstaa oli ihossa. Karstan saimme hyvällä atopiahoidolla kuriin, silmätulehdus vaati silmätippoja ja nuha äidinmaitoa useasti ja paljon. Rintamaito maistuu meillä edelleen neidille, imetys on niin ihanan helppoa reissussa ja auttaa myös pahaan mieleen ja pöpöihin. Huomaa jos nuhakin meinaa iskeä, niin neiti alkaa viihtyä tissillä kokoajan keräten vasta-aineita maidosta ja varmasti myös se helpottaa kurjaa oloa,
 
Sotkua riittää, leluja on kaikkialla. Neiti viihtyy hyvin, vanhemmat vähän totuuttelee sotkuun.
 
////////
Otetta lääketiede lehdestä ( Ilari Paakkari )
D -vitamiinin puutos lisää äidin raskaudenaikaisen diabeteksen, insuliiniresistenssin ja pre-eklampsian vaaraa.
Matalalla D vitamiinitasolla voi olla yhteys myöhemmin ilmeneviin sairauksiin, kuten astmaan, diabetekseen, MSTautiin, mutta sairausyhteyksien selvittäminen vaatii vielä runsaasti lisää tutkimustietoa. 
D vitamiinin saantisuositusten alentaminen vuoden 1964 tasolta 50 mikrog/ vrk nykytasolle 10 mikrog/vrk on liittynyt samanaikaisesti lasten diabeteksen lisääntyminen kolminkertaiseksi.
D vitamiininpuutos heikentää luita, vähentää lihasvoimaa.
Arvioidaan, että vaikutusta D vitamiinilla on seuraaviin sairauksiin: Paksusuolensyöpä, ja ehkä rintasyöpä, MS-tauti...
/////////
 
 
Nyt täytyy rientää mun askareisiin yrityksen ja samalla Appea palvelemaan. Reipasta viikkoa sinulle <3

Juuri tämä on se viikko, kun voit onnistua ihan kaikessa.

Rakkautta

Sky Kosmetologi yrittäjä Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti