sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Puhdasta puhasta ravintelia tankataan mielellään.


Moottoriajoneuvoihin on saatavilla 95 bensaa ja 98 eroina on se, että 98 palaa puhtaammin. joihinkin moottoriajoneuvoihin käy pelkästään 98, koska niiden tekniikka ei pysty käyttämään/ polttamaan puhtaasti 95 bensaa ja tällöin koneisto menee tukkoon, tai rikki.
Tämä on hauska vertauskuva meidän kehoonme. Kehossamme tapahtuu jatkuva palaminen solujen vaihtuessa ja ruuan palaessa. Kehomme tekee työtä 24/7 meille niin kauan kun sydän lyö.
Iho voi hyvin, jos solujen uudistuessa kuonaa ei muodostu juurikaan, tähän keho tarvitsee puhdasta polttoainetta, jotta se pystyy toimimaan. Metabolisessa oireyhtymässä, sokerin ja rasvojen aineenvaihdunta on häiriintynyt.

"Meidän mutsi on levoton strutsi kun hommiaan se hoitelee ja yrttihauteilla saunan lauteilla itseään voitelee, kun on seikkailu mieltä ja haisee hieltä... :D " Hauska biisi leeviltä. Kuva 2014

Oletko koskaan törmännyt kaupassa hajuun joka lähtee kassajonosta vahvana edessä olevasta asiakkaasta? Minä olen ja aina hajun jälkeen tulee vaistomaisesti vilkaistua mitä kyseinen tyyppi on ostamassa. Voisin kuvata prototyyppi ostokset haisulille seuraavasti: eineksiä ja kaljaa ( pizzaa, hampurilaisia, makkaraa, olutta, karkkia.. ). Haisulin ostokset ovat voimakkaasti prosessoituja ruokia ja eivät juurikaan sisällä ravintoa. Voidaan puhua niinsanotusta keltaisesta/ ruskeasta ravinnosta.
Hyvänhajuisen kehon polttoaine on värillistä & tuoretta: Vihreä, keltainen, punainen, sininen, oranssi, ruskea jne kaunista!

 Tässä Rivieran ruuassa löytyy väriä ja polttoainetta keholle. Ranska 2013

meidän iskä haisee joskus kokoukselta, se tarkoittaa sitä että kun hän on lähtenyt liiketapaamisiin ja ottanut muutaman lasillisen keittoa koneeseen ja safkannut perään vähän mitä sattuu: kebabia, sipsiä, karkkia = roskaruokaa. Tällöin iskän iho haisee vielä seuraavana päivänä kitkerältä. Keho ei enää ole polttanut ruokaa puhtaasti ja solujen uusiutuessa muodostuu hajupäästöjä. Kitkerän ihon haju muistuttaa vähän virtsaa. Jos suolisto voi tosi huonosti ja vuotaa kehoon, silloin haju on todella voimakas ja pistävä.
Olemme huvinvuoksi testanneet joskus sellaistakin, että jos viettää iltaa niin drinkkiä saa ottaa normaalisti, mutta jos syö vain puhtaita juttuja niin hajua ei synny.
Jenkki ystäviltäni sain hyviä vinkkejä viihteellä: Viini - jää käymään kehoon se on ns. Elävää ja käy kehossa. Viini toimii parhaiten yhtenä lasina ja tällöin se ei vielä aiheuta huonoa palamista.
Mikäli sitten haluaa ottaa enemmän kuin yhden suosittelen puhtaan palamisen kannalta seuraavaa: Vodka vichy + esim kurkku, sitruuna, minttu jne puhtaat jutut Vodka on niin sanotusti " kuollutta ravintoa " ja se ei enää jatka palamista kehossa samoin kun viinit.
Jos haluaa välttää turvotusta ja huonoa oloa niin vältä sokeria ja suolaa! Eli ei mitään limsoja vodkan joukkoon fresh is best to burn! Mutta jos seuraavana aamulla on käynnistymis ongelmia niin sokeri toimii siellä, sillon voi napata vaikka gintonikin. ( tämä on ollut ammattilaisviihteilijöiden vinkki, jos jenkit jonkun osaa niin he osaavat juhlia tyylillä ;)).
Mä olen huomannut, et jos viiniä lähtee illalla useampi lasi alas niin suuhun tulee yöllä paha maku = huonoa palamista.

 Monacon Gp, 2013 Kuvassa kanssani norjalainen hauska kaveri Drunkmaster :D.

Mun juomat on eniten noi viinit ja vodka, on sitä nuorena tullut kumottua vaikka mitä. Nykyään kuitenkin hyvä olo ja puhdas ilo on niin mahtavaa, että on jäänyt pois tankkaus valikoimasta turhuudet. On ollut jännää huomata miten puhtailla juomilla ei synny huonoa oloa, tai muuta yllättävää sokeri vaikuttaa vinhasti alkoholin kanssa ja sekoittaa aineenvaihduntaa. Toki maltti on valttia, et määrät olis hyvä olla itselleen maltillisia.

Keho pysyy sitä raikkaampana ja nuorempana mitä paremmin se polttaa ravintoa ja solujen uudistuminen tuottaa mahdollisimman vähän vapaita happiradikaaleja. Monesti vanhusten kehoon tulee tietty ominaishaju, sillä heidän solutoiminta ei enää pala puhtaana vaan keho valmistautuu ikävä kyllä mullan alle pikkuhiljaa. Lasten ja vauvojen iho tuoksuu ihanalta, uudet tuoreet solut ja puhdas ravinto niin solut toimivat vilkkaasti, huonoa palamista ei synny ja tuoksu on ihana. Vauvan pissakin on maitovauvoilla lähes hajuntonta, mutta kun mukaan tulee kiinteät ruuat alkaa vauvelinkin jätökset tuoksahtaa.
Appe pohtii, että voisit mutsi joskus olla hiljaa :D. " oh my en kestä sua äiskä"  Kuva 2014 marraskuussa.

Iho on kehon suurin elin ja ihosta pääsee lukemaan hyvinkin pitkälle miten ihminen voi iholla on sellainen mainio työtehtävä, että jos kehon sisällä tulee hätä kroppa laiminlyö ihon hoidon ja auttaa sisäelimiä. Iho tarvitseekin apua ulkoapäin voidakseen mainiosti ja että solujen uudistuessa vaihtuminen ( palaminen ) tapahtuu puhtaasti. Ihottumilla ja kroonisilla ihottumilla keho yrittää kertoa meille jotain, joku on epätasapainossa.

Let`s halitaan <3 vuonna 2014 47 cm pitkä alle kolmen kilon nalleni.


Haluatko tietää lisää ravintojutuista?

Hyviä hakusanoja:
Metabolinen oireyhtymä
Kehon happo ja emästasapaino
luonnollisesti gluteiiniton ruokavalio
Vapaiden happiradikaalien ehkäisy
 Funktionaalinen lääketiede
Antioksidantti klinikka

Millaista polttoainetta sinä tahdot tarjoilla soluillesi ja kehollesi?

Haluatko lukea jostain tietystä aiheesta? Postaa toive osoitteeseen: cirra@hotmail.fi otsikko blogitoive

Rakkautta kylmään kesään toivottaa: Sky kosmetologi Elina

Tän jutun kirjoittamisen jälkeen löysin sattumalta ihan todella mielenkiintoisen dokkarin suolistobakteerien vaikutuksesta kehoomme ja mieleemme.

Toivottavasti linkki aukeaa tästä: 
Yle Areena Tiededokumentti toiset aivomme:
http://areena.yle.fi/1-2152568

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti